Zakład Wylęgu Drobiu w Łaziskach istnieje od 1965r., a od 1991r. stał się własnością Jana i Teresy Piechaczek. Są rodzinna firmą, wykazują szczególną dbałość o każdego klienta starając się sprostać wszelkim wymaganiom.
Wylęg prowadzony jest w aparatach firmy Jartom z Gostynia. Został wprowadzony system zarządzana jakością oparty na wymogach normy PN-EN ISO 9001:2009 w celu lepszej organizacji pracy oraz zwiększenia poziomu produkcji i jakości obsługi klienta.
Zakład Wylęgu Drobiu J. i T. Piechaczek specjalizuje się w produkcji piskląt brojlerowskich Ross 308 i ogólnoużytkowych: Messa 243, Rosa I i Rosa V, Zielononóżka kuropatwiarnia – Zakład posiada własne stada zarodowe tych linii.
Istnieje możliwość wylęgu piskląt innych ras pod zamówienie klienta. Pisklęta są szczepione przeciw chorobie Mereka szczepionką w ciekłym azocie.
W Zakładzie wylęgu Państwa Piechaczek można zamówić:
– kurki seksowane jednorazowo do 10tys,
– piskląt nierozdzielonych górny limit to 18tys. sztuk.
Tygodniowe zdolności produkcyjne zakładu to:
– 20tys. szt tygodniowo kurek seksowanych
– 36000 szt. piskląt nierozdzielonych.
Zakład Wylęgu Drobiu obsługuje klientów środkowej i południowej części Polski. Dostawa jest uzależniona od wielkości zamówienie i odległości. Przy każdym zamówieniu analizowana i negocjowana jest indywidualnie, jednak przy zamówieniu powyżej 1000szt. piskląt do 100km dostawa jest gratisowa.
Dane kontaktowe:
Zakład Wylęgu Drobiu J. i T. Piechaczek
Łaziska, Ul. Stawowa 9
44-340 Godów
Tel./fax (032)476-56-89
www.wylegarnia-drobiu.pl/